27 November 2011

Dari minda yang sarat

Weather for Manchester, UK

13°C | °F
SunMonTueWed
ClearMostly SunnyChance of RainMostly Sunny
Mostly Cloudy


Wind: S at 22 mph



Salam pagi Ahad.
Mengikut waktu di sini lah.

Mata saya getting smaller.
Mengantuk.
Minda sarat dengan apa yang perlu saya tulis.
Maka dengan itu, selalunya tidur saya kurang tenang.
Saya layan kejap blog ni agar sisi minda bukan akademik saya dapat dilampiaskan.

Kemarin, kami kaum wanita melayu malaysia disini
ada sesi sosial bersama.
Membaca rsah yaasin, dan berdoa menyambut awal tahun baru hijrah
dan berdoa awal tahun setelah masuk maghrib jam 4.00 petang di sini.

 Ambleside Pier, Lake District

Mendengar pengkisahan sahabat di sini
yang tempoh tinggal di bumi Manchester ini lebih lama dari sepatutnya,
hati saya sangat terusik.
Mereka dalam senang, rupanya sangat sukar menempuh kehidupan.
Dalam hati mereka tetap ada Malaysia.
Saya kagum itu.

Dalam setiap susah dan payah itu, tetap akan ada kesenangan.
Allah berjanji itu, dalam ayatNYA, Surah Insyirah.
Dan Allah juga bagi ujian kepada hambaNYA yang DIA pasti boleh menerima..
Sebesar mana pun ujian, sesungguhnya akan mendekatnya kita dengan Allah.

Dah dulu.
Selamat menempuh hari seterusnya dengan penuh keberkatan,
Insyaallah.

Titik


Sunday November 27, 2011
(2 Muharram 1433)
Local Time: 4:50:55 AM (Manchester)


Fajr
(Dawn)

Shorook
(Sunrise)

Zuhr
(Noon)

Asr
(Afternoon)

Maghrib
(Sunset)

Isha
(Night)
5:477:5311:561:393:586:05






26 November 2011

Salam Ma'al Hijrah 1433

Weather for Manchester, UK

12°C | °F
SatSunMonTue
Chance of RainChance of RainMostly SunnyChance of Rain
Partly Cloudy


Wind: S at 15 mph


Humidity: 88%12°11°13°



Salam Tahun Baru Hijrah 1433
Semoga Allah meredhai semua yang telah kita lakukan
mengampuni segala kesalahan yang telah kita buat,
sama ada sedar atau tidak.

Semoga Allah merahmati kita,
memulakan tahun baru hijrah dengan yang baik
semoga sehingga pertengahan dan pengakhiran tahun juga adalah baik.

Selamat berhijrah.

Salam ingatan dari bumi Mamchester.

Dah dulu.
Titik


WEEK
20 November 2011   -   26 November 2011


24 Dhul-Hijjah 1432 - 1 Muharram 1433


Nov

Dlhjh
Muhrm

Day

Fajr
(Dawn)

Shorook
(Sunrise)

Zuhr
(Noon)

Asr
(Afternoon)

Maghrib
(Sunset)

Isha
(Night)
2024Sun5:387:4311:541:444:056:10
2125Mon5:407:4511:551:434:046:09
2226Tue5:417:4611:551:424:036:08
2327Wed5:437:4811:551:424:026:07
2428Thu5:447:5011:551:414:006:06
2529Fri5:457:5211:561:403:596:06
261Sat5:477:5311:561:393:586:05





24 November 2011

Tazkirah : Fadhilat Ayat Kursi

Semoga menjadi panduan dan amalan untuk kita semua..


Ayat Kursi: 

1) Baca pada saat keluar rumah, 70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi
2) Baca saat masuk rumah, kemiskinan tdk akan memasuki rumahmu
3) Baca setelah berwudhu, darjatmu akan dinaikkan 70 tingkat
4) Baca pada saat tidur, malaikat akan menjagamu sepanjang malam ...
5) Baca setelah solat, maka jarak antara kamu dan syurga hanyalah kematian. Sampaikan kepada orang lain, maka ini adalah sedekah jariah.

 Dan pada setiap orang yg mengamalkan, kamu akan ikut mendapat pahalanya sampai hari kiamat....  



Dah dulu.
Titik.






WEEK
20 November 2011   -   26 November 2011

24 Dhul-Hijjah 1432 - 1 Muharram 1433




Nov



Dlhjh
Muhrm



Day



Fajr
(Dawn)



Shorook
(Sunrise)



Zuhr
(Noon)



Asr
(Afternoon)



Maghrib
(Sunset)



Isha
(Night)
2024Sun5:387:4311:541:444:056:10
2125Mon5:407:4511:551:434:046:09
2226Tue5:417:4611:551:424:036:08
2327Wed5:437:4811:551:424:026:07
2428Thu5:447:5011:551:414:006:06
2529Fri5:457:5211:561:403:596:06
261Sat5:477:5311:561:393:586:05










23 November 2011

Cleaning in Progress

Weather for Manchester, UK

10°C | °F
WedThuFriSat
Partly SunnyMostly SunnyChance of RainPartly Sunny
Partly Cloudy


Wind: S at 13 mph


Humidity: 87%11°12°10°13°








Rata-rata, pelajar Malaysia yang pasangannya datang menemani di sini,
lazimnya akan bekerja sebagai pencuci di sini.
Lazimnya juga di bangunan Universiti, atau mana-mana tempat lain yang ada kaki "Malaysia" di situ,
dan berkeupayaan untuk menarik kengkawan Malaysia juga masuk bekerja.
Minimum bayaran bagi sejam untuk part time workers adalah 6 pound 23p..
Boleh lah buat tambahan untuk menyara hidup di sini.
Untuk permulaan, selalunya 2 jam.
Untuk yang otai kat sini, selalunya 4 jam pagi, dan 4 jam petang.
Lumayan kalau ditukar duit Malaysia walaupunhanya kerja mencuci pejabat atau bangunan.
Boleh pakai BMW 3 series, atau audi yang lima bijik bulat-bulat itu (err.. lima ka empat? ka tiga?)

Baba saya juga termasuk dalam golongan ini.
Alhamdulillah, ada kengkawan yang tolong tarik baba masuk kerja,
meski mendapat saingan hebat dari kulit gelap itu.
Kata baba, mujur kawan seorganisasi saya yang tolong baba dapatkan kerja.
Supervisor Baba nama Collin.
Semua umat Malaysia yang ada kat sini, tahu betapa cerewetnya dia tu.
Ramai yang tak tahan kerja dengan orang putih tu, sebab asik check keja depa.
Siap calit jari di setiap benda untuk tengok bersih atau tidak.

Tapi, lain untuk baba.
Kata baba, hanya hari pertama dia tunjuk kerja apa nak buat, round sekejap, and tinggal baba buat kerja.
hari lain tak pernah pulak check.

Saya tak pasti orang lain,
tapi ini perspektif saya sendiri.
Kami.. saya dan baba, bila kerja, kami ada orang yang lebih atas,
ayng responsible atas kerja yang kami buat.
Jadi, kalau kena sergah, atau "kena" sekali sekala,
makanya biasa lah.
Mungkin orang lain yang tak tahan tu,
tak biasa dengan situasi macam ni.
Depa mungkin dalam top management di organisasi di Malaysia,
yang biasa mengarah, tanpa diarah.
Apa pun, yang penting, kena adjust di sini sewajarnya.

Alhamdulillah, 'ala kulli haalin..
meski kami baru sampa di sini,
dan saya tak expect baba boleh dapat kerja dalam tempoh yang cepat.
Dan pada masa yang sama, semua kena berkorban lagi..

Hari ni hari pertama semua anak-anak ditinggalkan di rumah, sementara baba keluar kerja,
dan menunggu saya sampai rumah.

Salam rindu dari jauh.
Titik


WEEK
20 November 2011   -   26 November 2011

24 Dhul-Hijjah 1432 - 1 Muharram 1433

Nov
Dlhjh
Muhrm
Day
Fajr
(Dawn)
Shorook
(Sunrise)
Zuhr
(Noon)
Asr
(Afternoon)
Maghrib
(Sunset)
Isha
(Night)
2024Sun5:387:4311:541:444:056:10
2125Mon5:407:4511:551:434:046:09
2226Tue5:417:4611:551:424:036:08
2327Wed5:437:4811:551:424:026:07
2428Thu5:447:5011:551:414:006:06
2529Fri5:457:5211:561:403:596:06
261Sat5:477:5311:561:393:586:05

18 November 2011

Dari jiwa..

Weather for Manchester, UK

11°C | °F
FriSatSunMon
FogMostly SunnyMostly SunnyFog
Clear


Wind: SE at 8 mph


Humidity: 88%14°13°11°13°



Menulis perlu dari jiwa.
Saya sedang ingin menulis.
Jiwa sedang dalam keberadaan untuk menulis.
Tapi saya sedang mem"punish" diri saya sebab semalam saya lena.
Sepatutnya bangun untuk buat kerja, tapi saya ter"dismiss" alarm dan bantai lena sampai pagi.
kejadian yang sungguh tragis. Rugi satu malam untuk buat kerja.

Maka, sepatutnya hari ni tidak ada blogging, facebook, twitter dan lain-lain di alam maya.
Tapi saya break sikit ke"punish"an itu.
Sikit je.. sebab otak sedang jem.

Dah dulu.

Till then.

Salam penuh kesayuan
babai and titik.

WEEK
13 November 2011   -   19 November 2011

17 Dhul-Hijjah 1432 - 23 Dhul-Hijjah 1432

Nov
Dlhjh
Day
Fajr
(Dawn)
Shorook
(Sunrise)
Zuhr
(Noon)
Asr
(Afternoon)
Maghrib
(Sunset)
Isha
(Night)
1317Sun5:287:3011:531:524:156:18
1418Mon5:297:3211:531:514:146:16
1519Tue5:317:3411:531:494:126:15
1620Wed5:327:3611:541:484:116:14
1721Thu5:347:3711:541:474:096:13
1822Fri5:357:3911:541:464:086:12
1923Sat5:377:4111:541:454:076:1




16 November 2011

Cha Ya Nun Aliff

Weather for Manchester, UK

4°C | °F
WedThuFriSat
FogMostly SunnyMostly SunnyFog
Haze


Wind: NE at 4 mph


Humidity: 93%12°13°13°


Boleh baca tajuk kat atas tu?
Saya mengikuti empat kurus di sini, bagi semester pertama.
Keempat-empat kursus saya,
majoritinya adalah pelajar dari tanah besar cha ya nun alif itu..

Sponsor?
tidak.. mereka semuanya taja diri sendiri.
Mewah. Kaya. Sangat mengikuti pesyen tempatan.
Siap set ipod, i pad, iphone, semuanya branded items.
Dalam sejuk gini, masih boleh pakai shorts,
mini skirts.. orang putih pun tak pakai gitu time macam ni.

Saya tak pasti di Universiti lain.
Tapi, di Uom, mereka sangat ramai.
Kata susan, team mate saya dalam kelas LTD,
reputasi UoM sangat bagus di Tanah Besar itu,
makanya mereka memilih nak mai sini.

Ramai.
Awal dulu saya terjebak.
Mereka memilih tempat duduk di sekeliling saya.
Cuak. Sebab bila dalam perbincangan,
di kalangan mereka, akan menggunakan bahasa mereka,
tanpa mempedulikan rakan se team yang lain.

Sangat pening bila dengan mereka.
Dalam kelas LTD, 6 daripada 8 orang dalam kumpulan saya,
adalah cha ya nun alif itu.
Mujur dalam group work mereka sangat komited,
berbanding kumpulan manusia yang sama dalam kumpulan Lenny.
Sangat tak buat kerja.
Kaya mungkin..
Depa ada kereta di manchester.

Mereka sangat mewah dan berada di mana-mana dalam pekan Manchester ini.
Dan saya, membeli kicap kipas udang, fish ball, fish cake, bihun kering, kwey tiau kering,
kat kedai mereka juga lah.
Mereka dah boleh pakai Bently kat sini.

Bila kita nak membina ekonomi macam tu?
Mungkin boleh kalau kita sama berusaha, dan tidak ada sifat negatif sesama sendiri.
Dalam masa yang sama, memperkukuhkan iman dan menjadi umat Allah yang terbaik.

Sekian, terima kasih.

Salam hormat.
dari kejauhan.

Titik

WEEK
13 November 2011   -   19 November 2011

17 Dhul-Hijjah 1432 - 23 Dhul-Hijjah 1432

Nov
Dlhjh
Day
Fajr
(Dawn)
Shorook
(Sunrise)
Zuhr
(Noon)
Asr
(Afternoon)
Maghrib
(Sunset)
Isha
(Night)
1317Sun5:287:3011:531:524:156:18
1418Mon5:297:3211:531:514:146:16
1519Tue5:317:3411:531:494:126:15
1620Wed5:327:3611:541:484:116:14
1721Thu5:347:3711:541:474:096:13
1822Fri5:357:3911:541:464:086:12
1923Sat5:377:4111:541:454:076:11







Hargailah kesihatan anda

Weather for Manchester, UK

4°C | °F
WedThuFriSat
FogMostly SunnyMostly SunnyFog
Haze


Wind: N at 0 mph


Humidity: 100%12°13°13°


Hola!
kata kawan spanish dan columbia bila jumpa saya.
saya pon hola lah.. takkan lah nak bagi salam kan? hehhe

untuk permulaannya, kita harap semua kengkawan baik blogging kite..
maya, ermayum, kak kasih, zarin, aqilah aka anggerik berduri, dramamama,
sihat dalam peliharaan Allah.

Kite nak sangat mengrekodkan pengalaman kite jumpe dr kemarin.
semoga sisi pandangan ini dapat dijadikan panduan untuk yang baru nak mai duduk sini

Cerita betul adalah, kite telah diserang selsema sejak hampir raya aidil adha 6 November lepas.
Sehingga kemarin, dah masuk tiga minggu, keadaan masih tak baik,
walau kite dah telan ubat dan segala bagi.
Kite dah suspect kena infection, and segala simptom semua dah berubah ke arah lebih dasyat di alam semesta.
Kite tau, bahawasanya kat sini, nak jumpa dr itu susah, malah akan dinasihatkan untuk minum ayaq banyak and seperti mana lazimnya treatment kena buat.
Tapi, sampai bila kalau makan ubat asik tak berubah.

Maka, kemarin, kite gaghi jugak pi Health Community service kat sini,
sekurangnya hidung saya akan sedikit baik.

Masuk je, tanya kat kaunter, kaunter cakap, mereka tak buat appointent.
Sila telepon dekat hujung penjuru situ, untuk call dan buat appointment sendiri.
Oh!! Sangat tak paham procedure. Staf yang kat kaunter tu lenggak je keja dia..

Sebeum saya call, ada sorang makcik pakistan yang memegang telepon dan sedang dalam percobaan untuk buat appointment.
Dia kata, bukanlah kali pertama mai, but peraturan baru ni sungguh bengong..
tak lah, dia tak cakap macam tu, tapi saya translate to be macam tu, just like rupa dia macam di melepaskan bengang.
Dia cakap dia sakit kaki apa kebenda tah, dan memerlukan preskripsi dr.
Tambah bengang lagi, appointment dia jam 4.00 petang, sedang masa tu baru jam 2.30 petang.
lagi tak paham.. Such a waste of time, sedang tak nampak pun kewujudan manusia yang berjujuk di situ.

Bila giliran saya, saya ditanya apakah sakit, dan agaknya dia dengaq,
alahai sikit sangat, and dia suruh saya pi ke chemist di sebelah.
Mereka refer saya lah. Bila di situ, pharmacist tanya saya sakit apa, and simptoms and segala bagai macam dr cakap biasa-biasa lah.
Bila tau yang saya dah telan ubat berjujuk dan masih tak baik,
dia suruh masuk jumpa dr. sebab antibiotik yang perlu mereka bagi memerlukan nasihat dr.

Fine, saya masuk, dan sekali lagi kena guna telepon untuk buat appointment.
Dengan penuh harapan, saya harap saya tak kena mai blik jam 4.
Di sebelah sana telepon, dia tanya saya, macam soalan awal, dan akhirnya maklum kat saya, somebody akan datang untuk entertain saya,

Once yang datang itu konon nak bagi nasihat lah gamkanya.
but upon tengok kertas kat tangan saya yang ditulis oleh pharmacist,
dia suruh tunggu,
and dia masuk dalam.
Few minutes later, dia keluaq and minta saya masuk jumpa dr.

Ingat apa lah susah sangat jumpa dr, sebab tadak patient pon sebelum saya.
Tapi gamaknya sibuklah kot, sebab dia bincang dengan nurse tu tah hapa kebenda tah.
Dr hidung terpacak rupanya.. nak kata hensem, tak lah sangat.. hahhaha
akhirnya manage juga nak jumpa dr dalam kepayahan dan dalam tapisan yang berlapis-lapis.


Semakan kesihatan mengambil masa dalam 5-7 minit.
Paling payah adalah dr lelaki dan tidak ada attendan/misi dalam bilik tu.
The worst part adalah stetoskop dia tu tak boleh check my lung kalau ada baju..
kena go direct to the skin..
Wallaweyh.. bengong!
kat malaysia tadak pon kes kena benda tu touch skin.
masih tak paham sampai la ni.
Mujoq tadak apa2 yang lain berlaku.
bp dan temperature pon tak check.
Ikut suka lah.
Finally, dapat jugak antibiotik.

Harapmemberi kelegaan.
Saya dah penat dengan hidung saya.
Hidung pon dah tak cantik due to pengeluaran yang hebat dalam tempoh itu.
Ditambah dengan menyedut udara sejuk hampir setiap hari.


Bagai kawan-kawan cakap, ubat di sini macam gula-gula ja..
susah nak bagi lega, dan fungsi pharmacist adalah sangat terhad nak lepaskan ubat yang terkawal.
Kalau kat kedah, boleh je dapat, tapi kena tulis kat buku log depa, siap nama, alamat and jugak ic..

Dan satu lagi depa cakap, kat sini, kalau sakit yang belum teruk atau nak mati, tak payah pi klinik lah sebab mereka takkan layan penyakit yang kecik-kecik dan hanya boleh advise gitu-gitu je.
Pepandailah hang pi beli ubat.

Kawan jugak pesan, if sapa-sapa yang nak mai sini, pesanlah suruh bawak ubat banyak-banyak..
Which is so true.

Dah dulu.
Kite dah banyak setori.
Ada banyak lagi menyusul lepas ni.. hikhikhik.

Dah dulu.
Till then,

Babai.
Titik


nota : Selepas titik, baru perasan.. panjangnye kite tulis.. harap kawan-kawan tak jemu.


WEEK
13 November 2011   -   19 November 2011

17 Dhul-Hijjah 1432 - 23 Dhul-Hijjah 1432

Nov
Dlhjh
Day
Fajr
(Dawn)
Shorook
(Sunrise)
Zuhr
(Noon)
Asr
(Afternoon)
Maghrib
(Sunset)
Isha
(Night)
1317Sun5:287:3011:531:524:156:18
1418Mon5:297:3211:531:514:146:16
1519Tue5:317:3411:531:494:126:15
1620Wed5:327:3611:541:484:116:14
1721Thu5:347:3711:541:474:096:13
1822Fri5:357:3911:541:464:086:12
1923Sat5:377:4111:541:454:076:11







14 November 2011

Rasa

Weather for Manchester, UK

9°C | °F
MonTueWedThu
FogMostly SunnyMostly SunnyMostly Sunny
Mostly Cloudy


Wind: E at 6 mph


Humidity: 82%10°10°11°11°10°


Sedang rasa kecewa..
Astaghfirullahal'azim..








12 November 2011

Putih berseri

Weather for Manchester, UK

9°C | °F
SatSunMonTue
Mostly SunnyPartly SunnyFogMostly Sunny
Clear


Wind: E at 5 mph


Humidity: 93%14°10°14°10°11°


kite buat percubaan pemutihan blog ini.
sementelah mata kita kian rabun..
kini dah sedikit cerah.

cerah mata dan cerah kepala.

till then.
babai
titik

WEEK
6 November 2011   -   12 November 2011

10 Dhul-Hijjah 1432 - 16 Dhul-Hijjah 1432

Nov
Dlhjh
Day
Fajr
(Dawn)
Shorook
(Sunrise)
Zuhr
(Noon)
Asr
(Afternoon)
Maghrib
(Sunset)
Isha
(Night)
610Sun5:177:1711:522:014:276:27
711Mon5:187:1911:532:004:266:26
812Tue5:207:2111:531:584:246:24
913Wed5:217:2211:531:574:226:23
1014Thu5:237:2411:531:564:206:22
1115Fri5:257:2611:531:544:196:20
1216Sat5:267:2811:531:534:176:19





11 November 2011

Facebook dan Saya

Weather for Manchester, UK

11°C | °F
FriSatSunMon
FogPartly SunnyMostly SunnyFog
Light Rain


Wind: SE at 13 mph


Humidity: 88%13°14°10°14°11°


Tak tipu.
Saya ada dua akaun facebook.
Satu personal, himpunan kawan rakan sekolah dan universiti,
dan hanya memilih kawan seorganisasi untuk dijadikan kawan.

Yang satu lagi tu, kawan-kawan yang seluruhnya adalah hasil dari blogging.
Dan di situ kami kenal dan rapat.
Ada kawan yang terpilih saya untuk dikawankan di situ.

Saya juga ada twitter.. banyak hasil tweet disalur ke akaun fb yang kedua.
Sekarang, saya aktif di yang pertama.
tweet di yang kedua.

Walau saya sikit aktif di yang pertama, masih banyak yang saya rahsiakan.
Tak semua gambar saya share.
Tak semua aktiviti saya share.
Nak share dengan friends pun kengkadang saya rasa macam tak syoq untuk semua orang tengok.
Bukan nak nak suruh komen pun.
Tapi macam rasa semacam.
Makcik pun pening dah.
Macam akan ada orang cakap, ada aku kesah hang buat apa? nak menunjuk la tu..
owh.. makcik sangat tak suka macam tu.

Saya mengalami konflik FB sekarang.
Makcik pening, walau tu bukan tajuk utama nak tulis assignment.

Dah lega sikit.

Till then, babai.
And, titik



Journey balik rumah bersama

Weather for Manchester, UK

9°C | °F
FriSatSunMon
FogPartly SunnyMostly SunnyFog
Haze


Wind: E at 13 mph


Humidity: 93%13°14°10°14°11°


Kite tulis entry ni semalam (9/11/11)
Tapi hilang dari simpanan, sebab kite tak save. Gagal di situ.. hehe

Back to cerita kemarin..
Setiap hari Rabu, kelas kite akan habis jam 5 petang.
Tapi kemarin sikit luar biasa sebab kite ada LTD workshop sampai jam 6.
5 jam in total, berbanding hari biasa yang hanya 3 jam.

Setiap hari rabu juga, semua ahli keluarga akan berkorban.
Baba akan masuk kerja di salah sebuah bangunan di UoM jam 6.
Saya semestinya tidak akan sampai rumah sebelum time baba keluaq kerja.
Sukar ditambah lagi dengan rules di sini yang tidak membenarkan anak-anak ditinggalkan di rumah tanpa pengawasan.

Maka, demi menyelesaikan masalah ini,
baba akan tinggalkan dua kanak-kanak besar di dalam rumah,pastikan mereka duduk diam-diam dan langsung tidak membuka pintu sekiranya ada ketukan di pintu,
atau sekiranya kami pulang, jangan sama sekali buka pintu.
Kami akan buka sendiri.

Manakala yang dua kecik lagi, baba akan bawa bersama,
dan tunggu saya di depan kedai Valu,
dan dalam keadaan biasa, sempat untuk hantar kami ke Piccadilly untuk naik tram Bury pulang ke rumah.
Turun di Abraham Moss, untuk pulang k rumah, agak jauh perjalanan.
Apatah lagi laluan itu macam naik bukit.
Jauhnya lebih kurang 10 minit.
Kesian kat depa. Ulang kali tanya bila nak sampai.
Dan minggu lepas agak teruk.
Sebaik tram Bury cecah Abraham Moss,
hujan tetiba turun dengan lebatnya.
Mujur ada jaket ber hood kalis air yang melindungi badan kanak-kanak tu.
Azim mengadu sejuk.
Kasut pun dah basah masuk air. Tak ingat pulak baba nak pakaikan depa wellies.
Alhamdulillah, dalam basah, dan air menitik-nitik, selamat juga kami sampai rumah.



Itu cerita minggu lepas.
Minggu ni, memandangkan saya keluar lewat,
dan baba tak sempat nak hantar ke Piccadilly,
Kami kerabat (ghabat bak orang Kedah cakap)  naik bas.
Mata Azim dah melekat-lekat dan merah, mengantuk dan letih.
Nina sempat tidur sebelum saya kejut dia untuk turun kereta.
Kami berjalan agak jauh untuk naik bas dari Valu.
Jalan lagi dari bus stand ke another bus stand di Piccadilly Gardens..
Jam 6 sekarang dah hampir Isya..


Mereka juga turut berkorban.
Mudah-mudahan semunya diberkati Allah.

Dah dulu.
Entry ni lama benar terutunggak nak publish.
Akhirnya.. 11/11/11.. dapat gak tarikh ni.. hahha

Till then.
Babai

WEEK
6 November 2011   -   12 November 2011

10 Dhul-Hijjah 1432 - 16 Dhul-Hijjah 1432

Nov
Dlhjh
Day
Fajr
(Dawn)
Shorook
(Sunrise)
Zuhr
(Noon)
Asr
(Afternoon)
Maghrib
(Sunset)
Isha
(Night)
610Sun5:177:1711:522:014:276:27
711Mon5:187:1911:532:004:266:26
812Tue5:207:2111:531:584:246:24
913Wed5:217:2211:531:574:226:23
1014Thu5:237:2411:531:564:206:22
1115Fri5:257:2611:531:544:196:20
1216Sat5:267:2811:531:534:176:19