30 April 2013

Jom Eksklusif!

saya dah tulis tajuk ni untuk post yang ni jugak tadi.
tapi, tadi lebih skema.. dan saya tak rasa itu diri saya.
Kite tukar!
meh kita ala-ala sembang, bersantai gaya makan di Jazeera Restaurant,
kat Rusholme, Manchester..
sambil melayan mint tea and nasik yang sedap,
berlaukkan kambing panggang..
wallaweyh.. meh berangan bersama saya di alam "Manchester"..

But, apa yang kite nak sembang ni is tak berangan no!
Serius!

Baru ni kite ade dengaq, bukan dengaq je, nampak jugak..
tapi kite bukan paparazzi..
Kite nampak laki orang dengan anak dara orang keep on dating hari-hari,
kite nampak waktu lunch lah..
kenapa kite kisah?
malas nak kisah, tapi,
kalo kite nampak hari2.. musykil jugak dalam hati.
dan laki tu kawan kite kerja and deal selalu, macam baik lah jugak.. bini dia pon kite kenal
and pompuan tu pon kite kenal, walau tak lah rapat macam kawan pompuan lain.

Moh kite not masuk dalam deep detail setori tu..
tak mo nak mengdosakan tulisan ni, sedang niat awal adalah nak ajak semua buat benda yang baik.

setori di atas, selain setori yang sewaktu atau dua tiga waktu dengannya,
adalah hanya garis panduan untu kite bercerita. Mungkin ada setori lain juga, nanti.

Ok. apa pun, sapa pun, meski lelaki atau pompuan,
berkahwin atau belum,
apatah lagi dalam dunia bekerja
yang tak dak sempadan.. online, offline, or whatever,
kenalah pandai kita semua meletakkan batas, sempadan, territory, wilayah
untuk menjaga kehormatan, maruah, dan kemuliaan diri..

Tok sahlah simply buat diri anda sewenang2nya .. sewenang apa tah nak cakap..
senang cakap, jadikan diri anda eksklusif.
Kamus online cakap eksklusif ni, adalah "high-class and expensive".

eksklusif tak pakai kain batik? tambah2 kat rumah mertua.. hehhee


Moh le kite eksklusifkan diri kita
hanya untuk yang memiliki kita.
andai belum dimiliki, simpanlah untuk yang akan memiliki nanti.
makin "mahal" diri, makin tinggi lah nilai diri kita di pandangan orang lain.

meh kite nak ambik contoh se lagi..
kite jumpa sorang staf di jabatan lain..
muda lagi staf ni..
dia ada boss lelaki, yang dia tau suka pandang dari atas ke bawah, diri dia,
bila mana berurusan dengan boss dia.
Fine. Jangan salahkan lelaki tu.. memang pesyen dia dah lah.
Moh kite tengok this girl, cara dia berpakaian..
mak ai! ai yang pompuan pon tengok dia , baru tang bahagian atas pon dah buntang bijik mata,
apatah lagi, kalau kaum adam tengok.
dia tau orang tengok dia, tapi dia masih berusaha tidak menjaga pakaian yang dia pakai hari2.
masih lagi gemar pakai hak ketat2 melililit bodi..

Vintage pon eksklusif.. Laura Ashley punya nih..


Cam tu lah, tu sebahagian dari ekslusifnya diri..
tak ekslusif lah kalau sengaja nak tayang bodi like that, betoi dak?
alangkan orang yang pakai baju kurung litup baik punya pon orang pandang atas bawah, apatah lagi jenis tu..

oh ya.. lelaki pon sila lah eksklusif jugak..
make sure tak menggalak dan menggedik depan public.
lemas tengok.
Pepandai lah jaga diri..
Hak ni laaaaaaaagi eksklusif.. ahahahhahaa..(Oxford Road, Manchester)

hehehe..
dah dulu kite beletiaq.

Till then, babai


Nota sebelum titik : Baju peplum cantik.. tapi tak cantik.. hehhehehhehheh

dah. Titik











01 April 2013

See.. Told Ya!!

Told ya already.. aint it?? See!
Age is just a number.. telling you how long you have lived, and when you are about to go..
Terjumpa gambaq ni dalam fb dua minit tadi..

Standby lor! make preparation.. No joke aa..


Maka, andai hari ini belum dimatikan,
maka beribadatlah, seolah-olah akan mati esoknya.
Beribadatlah, lagi dan lagi.. dan lagi..

dah dulu.. Titik