30 November 2012

Asli dan yang betul

Dalam banyak keadaan, saya tak suka dikenali.
Tak.. suka jugak,
but tak suka sisi lain seorang saya,
saya tak suka diorang tahu.
ada masa saya tak serupa saya.
ada macam rupa singa bila marah.
ada rupa yang sangat lelah bila serabut.
Yang tu tak payah lah semorang tau.

Saya dan kawan-kawan saya..
Now, kite rasa macam dah tak tersimpan.
Apaatah lagi dengan pageviews kite yang mendadak dan mencudak naik.
hm.. tak pe.. tak pe..
kite sedang mengawal diri dari perasaan glamer.. hahha

dalam banyak keadaan juga, gambar saya untuk tatapan umum,
sama ada di FB pertama, kedua, YM, twitter dan semuanya adalah terkawal.
Sehingga bila mana ada seorang kawan saya perasan yang hanya kadang-kadang
kaki, tangan, bayang atau apa saja bayangan saya dipaparkan.

Tak kosa nak bagi yang bukan friends itu tenung-tenung gambar saya di alam maya.
Manalah tau, kot tetiba terselit di situ peminat saya.. hahahha..

sekian sesi perasan di malam buta yang kesejukan ini.

Nota sebelum titik : Rajin pulak update malam ni.. :))

Jatuh


Weather for Manchester, UK

-1°C | °F
FriSatSunMon
Partly SunnyChance of RainMostly SunnyChance of Rain
Freezing Fog


Wind: N at 0 mph


Humidity: 100%-1°-2°



Saya terjatuh kerusi tadi.
sedikit clumsy.
Saya telah diketawakan dengan sesungguh hati
Buffet kat saffron tadi..
oleh sahabat yang kami raikan sebelum balik
kampung for good nanti.

Well, semoga ketawa indah
dengan ke Clumsyan saya itu
mampu membuatkan dia mengingati saya.
Walau saya rasa sangat tak wajar ketawakan
orang yang terjatuh, dan bukan niat nak melawak2 jatuh.

Nota sebelum titik : sedih dalam gembira.





Qibla: 118:30:7 E (From N) | Adhan: Listen
Back | E-mail | Print | Close

November 2012
16 Dhul-Hijjah 1433 - 16 Muharram 1434

Nov
Dlhjh
Muhrm
Day
Fajr
(Dawn)
Shorook
(Sunrise)
Zuhr
(Noon)
Asr
(Afternoon)
Maghrib
(Sunset)
Isha
(Night)
112/16Thu5:107:0911:522:074:356:34
212/17Fri5:117:1111:522:064:346:33
312/18Sat5:137:1211:522:044:326:31
412/19Sun5:157:1411:522:034:306:29
512/20Mon5:167:1611:522:014:286:28
612/21Tue5:187:1811:522:004:266:26
712/22Wed5:197:2011:531:584:246:25
812/23Thu5:217:2211:531:574:236:23
912/24Fri5:237:2411:531:564:216:22
1012/25Sat5:247:2611:531:554:196:21
1112/26Sun5:267:2811:531:534:176:19
1212/27Mon5:277:3011:531:524:166:18
1312/28Tue5:297:3111:531:514:146:17
1412/29Wed5:307:3311:531:504:136:16
151/1Thu5:327:3511:541:494:116:14
161/2Fri5:337:3711:541:474:106:13
171/3Sat5:357:3911:541:464:086:12
181/4Sun5:367:4111:541:454:076:11
191/5Mon5:387:4211:541:444:066:10
201/6Tue5:397:4411:551:434:046:09
211/7Wed5:417:4611:551:434:036:08
221/8Thu5:427:4811:551:424:026:07
231/9Fri5:447:4911:551:414:016:07
241/10Sat5:457:5111:561:404:006:06
251/11Sun5:467:5311:561:393:596:05
261/12Mon5:487:5411:561:393:586:04
271/13Tue5:497:5611:571:383:576:04
281/14Wed5:507:5811:571:373:566:03
291/15Thu5:517:5911:571:373:556:03
301/16Fri5:538:0111:581:363:546:02

16 November 2012

Bersembang dengan Allah

Dah lama tak "sembang" di malam sunyi. Saat dijagakan dari tidur pada waktu yang tepat, dan kesempatan yang dapat digrab untuk tujuan itu rasanya sangat indah. Selalunya tidur saya tidur mati, atau kadang dengan kesejukan yang amat, adalah lebih best menarik duvet sampai melitupi kepala.

Ustaz cakap, saat terjaga di malam hari, apatah lagi di sepertiga malam, Allah rindukan hambanya. Dan rindu kepadaNya itu dihadirkan dalam hati hambaNya. Dan rindu itu rasanya macam zaman bercinta dulu, kalau tak jumpa buah hati, rasa sangat stress. Tapi rasa rindu hamba kepada penciptanya melebihi rasa kepada manusia yang berlainan jantina. Malah lebih hebat lagi. Ibadah sunat lain tak mampu melawan rasa melampiaskan rindu kepada Allah sepenuh hati, sebulat perasaan, melainkan dengan solat malam. Seolah seluruh isi hati dapat diluahkan. Maasyaallah, hebatnya suruhan ini. Rahsia yang ada di sebaliknya hanya dapat dirasakan dalam hati.

Dah dulu. Jumpa lagi nanti, insyaallah.
Titik