06 July 2017

Doa dan Redha

salam peeps.

it's been a long time tume since i last logged in here.

but since tertengok nuffnang punya site kemarin tetiba rasa macam nak le berblog balik.

kite nak sum up balik apa yang kite rasa hari ni. not to get into it so detail, but hanya rasa dari perasaan itu.

kite penah mintak satu jawatan. 
nak attach di obersi la kononnya.
dalam tempoh bertenang tu,
kite doa, andai baik untuk kite, family kite, anak2, mak abah mak ayah, masa depan kite dan family, maka kite mintak Allah mudahkan semua urusan. 
kite tadak kabel besaq gajah untuk tolong upkan application kite.
kite ada kabel lebih besaq dari gajah,
hanya berdoa lat Allah, supaya dimudahkan semuanya. semuanya.

hari ni, kite dengaq kawan kite dapat jawatan tu. 
kite tau kite belum cukup layak.
dan nak dapat tu memang agak mustahil melainkan dengan izin Allah.

tipulah kite bila dengaq news tu kite tak sedih, tak keciwa.
deeeeeeep inside, rasa sedih,keciwa.
awat la tak dapat.
why why and why.

                  Parit buntar, 2017

bagitau baba, i was sad,
nitik ayaq mata sembang dengan baba,
thru wasap pun boleh nitik ayaq mata.
jumpa baba, lepas baba balik keja,
baba cakap, tak dapat sudah. nak sedih buat apa. 
kite baru boleh rationalise, and berbalik kepada apa yang kite doa always sebelum ni.
means itu bukan yang terbaik untuk kite.
untuk sekeliling kite. 
mungkin juga tadak kesungguhan yang sesungguh dalam doa tu, maka Allah tangguhkan kebaikan itu untuk kite, later.
tatkala kite sedia untuk galas tanggungjawab, yang pastinya Allah akan titipkan dengan ujian untuk kite jadi lebih hebat. mungkin juga untuk Allah angkat darjat kite. Wallahu'alam.

kite pause doa for a while. 
Allah tau kenapa kite stop sat.
nanti kite sambung doa lagi.
nanti kite sambung doa, 
setelah lebih ada kekuatan,
dengan lebih sungguh-sungguh.

dah dulu
titik


No comments: