14 August 2014

Mode aktif

Salam untuk yang singgah menyapa.
Kite kembali semangat
dengan device yang baru.. ahahha

nak mula dengan edit page dulu, agar ceria siket.

wait aa..

17 March 2014

Sebuah kemusnahan

Salam untuk semua yang sudi ziarah.
Lama kita tak bertandang ke sini.
tah apa dalam kepala kite ni, kite terus tak menulis.

Moh kite nak setori.
Tadi, kawan kite,
bagitau kemarin/semalam telah berlakunya perpisakan di antara beliau dan bekas isterinya.
lebih kurang 13 tahun perkhawinan mereka,
dengan sepasang anak yang sedang meningkat dewasa,
berakhir sudah jodoh mereka.

Kite tak nak cerita pasai depa,
but kite nak petik cerita dia.
Katanya bersama dengan dia untuk melafazkan kalimah keramat itu adalah empat pasangan lain.
Sayu hati kite.
Sayu bila mana, sangat mudah (di pandangan mata kite) bila mana
keruntuhan mahligai itu berlaku. Mana tidaknya, itu di centre beliau melafazkan.
Apatah lagi di centre lain.
Mesti lah ramai jugak.
Patutlah katanya statistik menunjukkan setiap saat itu ada ja pasangan yang berpisah.

Menarik juga mendengar ceritanya.
Mengutip pengalaman dari orang yang masuk court.

semoga Allah memelihara rumah tangga saya dah semua yang emmbaca,
menjauhkan dari segala anasir yang tidak baik.

Wallahu a'lam.

till then, babai

titik